Levende Europese folktradities

De Groninger accordeonist en folkzanger J.R. Bathoorn speelt en zingt het beste van verschillende Europese tradities. Met zijn krachtige diepe stem die zich vormde op de straten en in de kroegen van Groningen brengt deze veeltalige en expressieve muzikant verhalen van en over het volk, vertellend over liefde, reizen, verlangen, oorlog, vriendschap, feest, afscheid, armoede, landschap en geschiedenis.

Een bekend gezicht op de Vismarkt en aangelegen straten waar hij op marktdagen zijn melancholieke en opzwepende klanken toevoegt aan het levendige rumoer van het Groningse stadscentrum met passievolle muziek die deel is van de rijke tradities uit verschillende Europese streken.

Na optredens in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Engeland, Schotland en Noorwegen weet deze ervaren performer zich te plaatsen op zeer diverse podia. Laat je verrassen door de grote verscheidenheid van zijn repertoire waarin Russische kozakken, Italiaanse vrijheidsstrijders en Hamburgse zeelui, Bulgaarse ritmes, Britse verhalenliederen, Nederlandse smartlappen, Joodse parabelen en Grieks drama voorbijkomen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s